Toteuttamiamme videoita


Esittelyvideot ja mainosvideot

Nuorisopassi / Rauman Kaupunki

Esittelyvideo mobiilisovelluksesta 6.-9. -luokkalaisille, joka kehitettiin kannustaamaan nuoria hyödyntämään alueen liikuntapalveluita.
Aslelocker -esittelyvideo

Aslemetals Oy:n kehittämä Aslelocker-rengaslukon esittelyvideo. Esittelyvideon lopussa on messukäyttöön tehty animaatio valokuvista. AaVekellari toteutti videotuotannon ohella myös Aslelockerin tuotevalokuvauksen.
Cafe Prassen - Cappuccinon valmistus

konditorian myymälän esittelyvideo leppoisan cappuccinon valmistuksen tunnelmissa Vanhassa-Raumassa.
Saint-Gobain Pipe Systems & Turun Seudun Vesi-videotuotanto 2008-2011

Euroopan suurimman tekopohjavesihankkeen rakennusprojekti Turun Seudun Vedelle vuosina 2008-2011. Videotuotantoa kuvattiin kolme vuotta mm. Turussa, Huittisissa, Harjavallassa ja Alastarolla, sekä näiden välimaastoissa. Maailmanlaajuiseen levitykseen videosta tehtiin myös kansainväliset ranskan ja englannin kieliset versiot.

Messuvideot

Aslemetals messuvideo

Messuvideo esittelee Aslemetals Oy:n kolmen toimipisteen eri työvaiheita. Videon ylälaidassa havaittavissa kulloisenkin segmentin kesto.
Mantsinen / Metsä Fibre satama

Mantsinen Oy:n lastaustoimintaa Metsä Fibren satamassa. Video kuvattiin kokonaan dronella.

Turvallisuusvideot

Metsä Fibre - Ohjeistusvideo selluautokuskeille varastoalueella työskentelyyn

Ohjeistusvideo rekkakuskeille - miten toimitaan tehdasalueella. Video toteutettiin erityisesti ulkomaalaisia autonkuljettajia varten ja siksi kokonaan kielivapaaksi. Video on esillä Metsän ja UPM-Kymmenen tehdasalueella Raumalla ulkoscreeneillä useammassa kohteessa.
Metsä Fibre - Hätäsuihkun käyttäminen

Lyhyt ohjeistusvideo Metsän tiloissa olevista hätäsuihkuista.

Tapahtumatkoosteet ja aftermoviet

Vanha Rauma Sprintti 2019 / SM-sprintti aftermovie

Tapahtumakooste Suomen mestaruus suunnistussprintistä, joka järjestettiin Vanhassa Raumassa.
Karjurock 2018 festarikooste

Toteutimme festarivideokoosteen Karjurock 2018 -tapahtumasta hurtilla huumorilla & tutkivan journalismin ottein.
Videokooste ystävän 30v-juhlista, jotka olivat samalla myös "Olkkarifestarit"-musiikkifestarit

Rauma Biennale Balticum 2014: Rikospaikka - Crime Scene, Rauman taidemuseo

Coolturistes-ryhmän toteuttama flashmob-yllätysperformanssi "Autonomiset rikospaikat" Rauman taidemuseon näyttelyn avajaisissa. Video oli nähtävillä myös taidemuseossa osana näyttelyä.

Dokumentit

Veden alla / Kalanmaha -taidedokumentti

Dokumenttivideo Maaseudun Sivistysliitolle Raumalla 2016 toteutetusta yhteisötaideteoksesta.
Veden alla / Life Aquatic -taidedokumentti

Dokumenttivideo Maaseudun Sivistysliitolle Raumalla 2016 toteutetusta taidetapahtumasta.

Paneelikeskustelut ja webinaarit

ILO - Innovatiivista pedagogiikkaa lukemisen ja kirjoittamisen opettamiseen (15 op) - verkkokurssin video-osuus.
Kaikki lukemaan -hankkeen esittely (Koivukari, Rauman Lukko, Riikkilä-seura, Turun yliopisto)

Paneelikeskustelu Tapio Koivukarin kirjasta "Gartzia - Eloonjäänyt". Rauman Lukon SM-jääkiekkopelaajien kanssa toteutettiin kahdeksan lukuvideota, joissa pelaajat kannustavat esimerkillään nuorisoa lukemaan.

Musiikkivideot ja konsertit

Musiikkivideo: Emilia Rintala - Tutut huulet

Video kuvattiin talvella kylmissä olosuhteissa, mutta lopputulos saatiin näyttämään silti olosuhteista huolimatta varsin kesäiseltä. Videolla hyödynnettiin myös ilmakuvausta.
Minidina - Santa Lucia 2020

Rauman musiikkiopiston flikat tekivät musiikkivideon perinteisen Lucia-kulkueen tilalle. Video kuvattiin AaVekellarin studiolla.

Animaatiot

AaVekellari demoreel

Olemme toimineet alalla jo pitkään, vuodesta 2006 lähtien. Tässä näytevideo AaVekellarin toteuttamista videotuotannoista vuodelta 2012.
Blue Sea Film Festival 2013 elokuvateatterimainos

Digitaaliseen DCP-elokuvateatteriformaattiin ja -levitykseen toteutettu mainosanimaatio Blue Sea Film Festival-elokuvafestivaaleista. Mainosanimaatio näytetään festivaaleilla jokaisen esitettävän elokuvan alussa. Olemme toteuttaneet BSFF-elokuvafestivaalien elokuvateatterimainosvideot vuosina 2012-2019.

Näit juuri vain pienen osan erilaisista toteuttamistamme videotuotannoista.
Ota yhteyttä niin keskustellaan toteutuksesta lisää.Ideointi ja käsikirjoitus

'Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty' -sanonta korostuu videotuotannoissa. Olipa kyseessä sitten yritysvideo, mainosvideo, musiikkivideo tai muu räätälöity videotuotanto, etukäteisvalmistelu on avainasemassa. Olemme tarvittaessa mukana jo ideointivaiheessa ja käsikirjoituksen valmistelusta lähtien.

Kun ideointi ja valmistelut ovat tarvittavan pitkällä, siirrytään kuvausvaiheeseen.

"Valot, ääni, kamera!"

Kuvaustuotannot voi pääsääntöisesti jakaa kahteen kategoriaan:
- Räätälöidyt videotuotokset (lavastettu kuvaustilanne): yritysvideo, mainosvideo, messuvideo, musiikkivideo, tv-ohjelma
- Taltioinnit (dokumentaarinen kuvaustilanne): musiikkiesitykset, näytelmät, tapahtumat, häät, hautajaiset, juhlat

Hyvässä lopputuloksessa on yleensä molempia; jotain käsikirjoitettua & aitoa.


Toteutamme tavanomaisen kuvauksen/taltioinnin lisäksi myös:


Kun halutaan välittää livekuva tapahtumasta laajemmalle yleisölle tai kun halutaan tavoittaa yleisö, joka ei pääse tapahtumapaikalle, livestream kristallinkirkkaalla äänenlaadulla Internetin yli on hyvä ratkaisu.

Livelähetyksessä käytetään ammattitason äänentaltiointia: puhujat mikitetään langattomasti ja tilaääni voidaan taltioidaan erikseen, jolloin puheesta saa hyvin selvää ja livelähetystä on mielekästä seurata. Tämä on selvä etu kännykällä/tabletilla kuvattuun vaihtoehtoon. Lisäksi lähetys taltioituu täysilaatuisena koneelle striimattavan nettiversion lisäksi, jota saattaa nettiyhteyden ruuhkautuminen paikoin huonontaa.

Katsojat voivat katsoa livestreamin esim. Youtuben tai Facebookin kautta, tai suorana yrityksen/yhdistyksen nettisivuilta. Lähetys voidaan rajata niin, että vain tietyt ihmiset pääsevät katsomaan livelähetystä.

Livestreamin alussa, lopussa ja sen aikana voidaan näyttää grafiikkaa ja muuta kuvamateriaalia. Esim. lähetyksen alussa logo ja tervetuloateksti.

Katsojien on myös mahdollista vaikuttaa livelähetyksen sisältöön - heille voidaan antaa mahdollisuus kommentoida lähetystä ja kommenttien sisältö voidaan ottaa lähetyksessä huomioon.

Livestriimaus on hyvä tapa järjestää esim. tiedotustilaisuus, webinaari, luento tai muunkaltainen tilaisuus, esim. hautajaiset tai jännittävä urheilutapahtuma, jossa halutaan, että moni ihminen kokee saman hetken 'tässä ja nyt'. Livälähetyksestä jää myös tallenne, jota voidaan käyttää myöhemmin.


Kuvaamme tyylikkäät ilmakuvat ja videot multikopterilla eli dronella.

Katso lisää ilmakuvaus-sivulta!

Timelapse- ja hyperlapse-kuvausten avulla voidaan näyttää pitkän aikavälin aikana tapahtunut muutos muutamassa sekunnissa, esimerkiksi rakennuksen valmistuminen.

Toteutamme lyhyet ja pitkäkestoiset timelapse-kuvaukset:
- Lyhytkestoinen timelapse-kuvaus (muutamasta tunnista vuorokauden pituisiin taltiointeihin)
- Pitkäsetoinen timelapse-kuvaus (muutamasta päivästä useamman vuoden pituisiin taltiointeihin)

Pitkäaikainen timelapse-järjestelmä
- Ulkotiloissa kamera voidaan varustaa aurinkopaneelilla jolloin kamerajärjestelmä toimii itsenäisesti kuukaudesta toiseen.
- Kamerajärjestelmä voidaan kytkeä verkkoon wifi- tai 4G verkkoyhteydellä - kameran toimintaa voidaan valvoa netin yli, joten tarkastus- ja huoltokäyntejä tarvitaan tavallista vähemmän paikan päällä.
- Verkkoyhteyden myötä asiakkaan on mahdollista katsoa privaatissa portaalissa kuvia reaaliajassa ja vertailla kuvia aikajanalta ennen/jälkeen eri ajankohdista.

Hyperlapse on versio timelapse-videosta, jossa kamera liikkuu kuvauksen aikana.
Esimerkiksi kuvauskopterilla saadaan kopterin liikkuessa n. 15-20 minuutin kohtaus tiivistettyä vaikkapa 10 sekuntiin hienon kamera-ajon kera. Kamera voidaan vastaavasti sijoittaa muuhun liikkuvaan kohteeseen, esimerkiksi autoon ja täten saada ajoreitti taltioitua ja esitettyä lyhyessä ajassa.

Olemme toteuttaneet useita livekuvauksia screeneille erilaisissa tapahtumissa, mm:
- Konsertit, festivaalit
- Messut, julkistamistilaisuudet
- Standup-esitykset
- Yritysten pikkujoulut

Useamman kameran monikameratuotannossa mukana on kuvaajan lisäksi myös ohjaaja/leikkaaja.

Logot, grafiikat, animaatiot ja muu materiaali saadaan tietokoneeltä myös skreeneille livekuvan ohella.Editointi / animaatiot

Kun kuvaukset on purkissa, seuraa kuvatun materiaalin jälkikäsittely, eli editointi. Editointivaiheessa useammalla kameralla kuvattu materiaali synkataan keskenään, kuvamateriaali leikataan, värimääritellään ja ääniraita masteroidaan. Animaatiot ovat myös oleellinen osa videotuotantoja, joten luonnollisesti laadukkaat 2D/3D-animaatiototeutukset onnistuvat myös suoraan AaVekellarista.

Julkaisu

Materiaalin toimitus onnistuu lukuisissa eri formaateissa kulloisenkin tarpeen mukaan. Videon valmistuttua se voidaan luovuttaa USB-muistitikulla, julkaista tyylikkäissä kansissa DVD:llä, ladata kaikkien nähtäville Internetiin, upottaa www-sivuille tai hyödyntää some-mainonnassa. Videoiden viimeistely TV-kanaville julkaistavaksi onnistuu myös.AaVekellarilla on omat studiotilat

AaVekellarilla on Raumalla omat maanalaiset studiotilat, jossa hoituu valokuvausten lisäksi myös videotuotantojen kuvaus.


Videotuotantojen oheispalvelut

- Digitoimme vanhat VHS / SVHS / Hi8 / D8 / MiniDV-kasetit DVD:lle tai muistitikulle.
- Videonauhojen lisäksi toteutamme myös vanhojen C-kasettien ja ääninauhojen laadukkaita digitointeja CD:lle tai muistitikulle.

Fiktiiviset ja dokumentaariset äänitykset broadcast-tason kalustolla.

Lukuisten videotuotantojen ohella toteutamme myös yksittäisiä äänityksiä, äänenkäsittelyä, masterointia ja äänen restaurointia. Olemme mm. restauroineet lukuisia mikroääninauhoja Hovi- & käräjäoikeuden käyttöön laajojen oikeusjuttujen selvittämiseksi. Olemme suorittaneet myös puhutun aineiston kirjoittamista tekstiksi (litterointia). Myös selkeät ja miellyttävät spiikkaukset hoituvat ammattimaisesti monenlaisiin tuotantoihin.


Kuuntele Teresia ja Rafael Lönnstromin Säätiölle toteutettu dramatisoitu kuunnelma 1950-luvun tapahtumista. AaVekellari vastasi kuunnelman äänityksestä, äänitysrekvisiitoista, äänitehosteista, editoinnista ja masteroinnista. Kuunnelma sijoittuu 50-luvun Raumaan ja kertoo sen aikakauden sodan ajan elämästä. Teokset ovat toteutettu kuunneltavaksi osaksi Teresia ja Rafael Lönnstromin kotimuseon museokierrosta. Kesto yht. 30 min, 8 kohtausta. Kuunnelman käsikirjoitti ja ohjasi Olka Horila.
Toteutetut kuvauskohteet Suomen kartalla

Olemme toteuttaneet lukuisia kuvauksia Länsi-rannikolla ja ympäri Suomea. Ohessa Suomen kartta, josta selviää toteutetut kohteet videotuotantojen, valokuvauksen ja ilmakuvauksen saralla. Kaukaisimmat kuvauskohteet ovat ulottuneet Suomessa pääkaupunkiseudulle ja Itä-Suomeen, sekä maailmalla Lähi-Itään saakka.