Tarrojen suunnittelu lähtee useimmiten liikkeelle mitoista ja asennettavan pinnan taustaväristä. Näiden tietojen pohjalta tehdään layout tarrojen toteuttamiseksi. Näköisvedos layoutista voidaan tehdä myös valokuvan päälle tai piirrosluonnoksena.
Tarrojen suunnittelutyössä näyttävyyden lisäksi huomioidaan, että tarrat ovat toteutettavissa kustannustehokkaasti.
Mikäli tarvitsette logosuunnittelua, kts. Graafinen suunnittelu-sivu.
Ajoneuvoteippaukset ovat hyvä keino mainostaa yrityksen toimintaa erilaisissa paikoissa - tarrat antavat tehokkaan näkyvyyden asiakaskäynneillä ja paikoissa jossa yritys toimii.
Käyttämämme tarramateriaalit ovat laadukasta polymeeritarraa, jotka ovat kestäviä ja sopivat skandinaavisiin olosuhteisiin, jossa on paljon ja suuria lämpötilavaihteluita.
Autoissa voidaan käyttää myös magneettitarroja väliaikaiseen merkintään.
Näyttävillä ikkunateippauksilla varmistat näkyvyyden katukuvassa. Ikkunoita voidaan myös sumentaa huurre-/maitolasi-/etsauskalvolla. Huurrekalvo päästää valoa läpi, mutta sumentaa näkyvyyden.
Ikkunatarrat asennetaan lähtökohtaisesti lasipintojen ulkopuolelle, jolloin värit näkyvät kylläisinä ilman lasin ulkopinnan heijastuksia.
Näkyvyyden takaamiseksi useampaan suuntaan, A-standit ja rakenteisiin kiinnitettävät kyltit ovat usein myös hyvä lisä. (kts. kuva yllä).
Kylttien avulla asiakkaat löytävät paikalle. Esimerkiksi katukyltit ja A-standit ovat hyvä lisä näyteikkunateippauksille - kylteillä näkyvyys ulottuu kulmiin, jonne näyteikkunat eivät välttämättä näy. Autotien varrelle sijoitetut mainosteippaukset tavoittavat myös helposti suuren joukon ihmisiä.
Valomainosteippauksia tehdessä valomainoslevyä on monesti mahdollista käyttää useamman kerran, esimerkiksi poistamalla vanhat tarrat ja käyttämällä levyn kääntöpuolta uusille teippauksille. Tällöin valomainoslevyä ei välttämättä tarvitse uusia uusien teippauksien yhteydessä.
Tarroilla saadaan helposti ja nopeasti muutosta sisustukseen ja ne voi poistaa tarvittaessa myöhemminm esim. muuton yhteydessä.
Lasipintoja voidaan teipata esimerkiksi sumentavalla maitolasitarralla, joka sumentaa näkyvyyden mutta päästää valoa läpi.
Lisäksi erilaisia esineitä on mahdollista yliteipata, esim. kaapistojen ja erilaisten tasojen pintojen värejä voidaan vaihtaa helposti niitä maalaamatta.
Tarroilla on mahdollista vaihtaa esineiden ja ajoneuvojen väriä yliteippaamalla. Yliteippaus on usein huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin esineen/ajoneuvon maalauttaminen. Ajoneuvoissa maalipintojen erinäisiä vauriokohtia on myös mahdollista teipata piiloon ja samalla estää maalivaurion leviäminen.
Hiilikuitutarralla ja muilla erikoistarroilla voidaan viimeistellä myös pienempiä osia, esim. paneeleja auton ohjaamossa.
Tekstiiliteippauksissa tarrat leikataan ja sen jälkeen sulatetaan kiinni tekstiilikankaaseen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Tekstiilipainatuksissa käytetään erilaista tarramateriaalia kuin muissa tarroituksissa, mutta tarrojen työstötapa on samantapainen. Monivärisiä tekstiilipainatuksia voidaan toteuttaa tulostamalla, tai kokoamalla useampia eri värejä päällekkäin.
Yllä varoittava esimerkki näyteikkunasta, miksi tarrat ja liimajäänteet kannattaa poistattaa ammattilaisella. Tarrojen poistoon on olemassa erilaisia menetelmiä, pinnasta ja tarroissa käytetystä liimasta riippuen. Esimerkiksi autosta tai näyteikkunasta tarrat poistetaan eri tekniikoilla.
Tarrateippauksia toteutetaan kahdella eri tekniikalla:
- Leikkaamalla tarrat muotoonsa (esim. logo tai irtokirjaimet)
- Tulostamalla (esim. valokuvat tai liukuvärjäystä sisältävät grafiikat)
Ulkokäyttöön tulevien tarratulosteiden päälle laitetaan pääsääntöisesti UV-laminaatti suojaamaan tulostevärejä haalistumiselta.
Jotta tarra voidaan leikata koneellisesti, grafiikan tulee olla vektoriformaatissa - tällöin kuva sisältää leikattavat linjat. Vektoriformaatissa olevaa grafiikkaa voidaan suurentaa ilman, että se pikselöityy tai että sen tarkkuus kärsii.
Ohessa esimerkkikuva suurennetusta valokuvasta ja vektoriformaatissa olevasta grafiikasta. Valokuva pikselöytyy suurennettaessa, mutta vektoriformaatissa oleva kuva ei.
Muunnamme tarvittaessa olemassa olevat logot vektoriformaattiin.
Voitte toimittaa graafisen aineiston siinä muodossa kuin se on, niin edetään sen mukaan.
Aineisto kannattaa lähettää seuraavasti:
- Muotoonleikattavat tarrat vektoriformaatissa: .PDF / .EPS / .AI / .SVG
- Tulostettavat tarrat valokuvaformaatissa: .JPG / .PNG / .PDF / .TIFF / .PSD - tai vaihtoehtoisesti vektoriformaatissa.
Kuvatarkkuus (tulostusresoluutio) 300ppi, eli 300 pikseliä tuumaa kohden. Väriavaruus: CMYK.
Autamme ja vastaamme mielellämme kysymyksiin.
Olemme olleet tehokkaita hinnoittelussa ja ahkeria teippausten toteutuksessa. Ohessa Rauman alueen kartta, josta selviää toteutetut teippauskohteet. Monissa kohteissa olemme teipanneet 13 vuoden aikana useammankin kerran. Kaukaisimmat asennuskohteet ovat ulottuneet aina pääkaupunkiseudulle saakka.