Videotuotannot

& äänituotannot

Toteuttamiamme videoitaNuorisopassi / Rauman Kaupunki

Esittelyvideo Nuorisopassi-mobiilisovelluksesta 6.-9. -luokkalaisille, jonka tarkoitus on kannustaa nuoria liikkumaan.

Metsä Fibre - Hätäsuihkun käyttäminen

Lyhyt ohjeistusvideo Metsän tiloissa olevista hätäsuihkuista.

Metsä Fibre - Selluautokuskien ohjeistus varastolle

Ohjeistusvideo rekkakuskeille - miten löydetään perille ja miten toimitaan tehdasalueella. Video toteutettiin erityisesti ulkomaalaisia autonkuljettajia varten ja kokonaan kielivapaaksi. Video pyörii Metsän ja UPM-Kymmenen tehdasalueella ulkoscreeneillä useammassa kohteessa.
Varsinainen ohjeistusosuus alkaa videon kohdassa 2:25.

Musiikkivideo: Emilia Rintala - Tutut huulet

Video kuvattiin talvella kylmissä olosuhteissa, mutta lopputulos saatiin näyttämään silti olosuhteista huolimatta varsin kesäiseltä. Videolla hyödynnettiin myös ilmakuvausta.

Vanha Rauma Sprintti 2019 / SM-sprintti aftermovie

Tapahtumakooste SM-sprintistä, joka järjestettiin Vanhassa Raumassa.

Kaikki lukemaan -hankkeen esittely (Koivukari, Rauman Lukko, Riikkiä-seura, Turun yliopisto)

Paneelikeskustelu Tapio Koivukarin kirjasta "Gartzia - Eloonjäänyt". Rauman Lukon pelaajien kanssa toteutettiin kahdeksan lukuvideota, joissa pelaajat kannustavat nuorisoa lukemaan näyttämällä itse esimerkkiä.

Aslelocker -esittelyvideo

Aslemetals Oy:n kehittämä Aslelocker-rengaslukon esittelyvideo. Napakan 40 sekunnin esittelyvideon lopussa on messukäyttöön tehty animaatio valokuvista. AaVekellari toteutti videotuotannon ohella myös Aslelockerin tuotevalokuvauksen.

Cafe Prassen - Cappuccinon valmistus

Cafe Prassen konditorian myymälän esittelyvideo leppoisan cappuccinon valmistuksen tunnelmissa Vanhassa-Raumassa.

Veden alla / Kalanmaha -taidedokumentti

Maaseudun Sivistysliiton tilaama dokumenttivideo Raumalla 2016 toteutetusta yhteisötaideteoksesta.

Veden alla / Life Aquatic -taidedokumentti

Maaseudun Sivistysliiton tilaama dokumenttivideo Raumalla 2016 toteutetusta taidetapahtumasta.

Karjurock 2018 festarikooste

Toteutimme festarivideokoosteen Karjurock 2018 -tapahtumasta hurtilla huumorilla & tutkivan journalismin ottein.

Blue Sea Film Festival 2013 elokuvateatterimainos

Digitaaliseen DCP-elokuvateatteriformaattiin ja -levitykseen toteutettu mainosanimaatio Blue Sea Film Festival-elokuvafestivaaleista. Olemme toteuttaneet elokuvafestivaalien elokuvateatterimainosvideot vuosina 2012-2018. Mainosanimaatio näytetään festivaaleilla jokaisen esitettävän elokuvan alussa.

Saint-Gobain Pipe Systems & Turun Seudun Vesi-videotuotanto 2008-2011

Saint-Gobain Pipe Systems rakensi Euroopan suurimman tekopohjavesihankkeen Turun Seudun Vedelle vuosina 2008-2011. Kolmen vuoden aikana kuvattu videotuotanto kertoo projektin haasteista ja toteutuksesta mm. Turussa, Huittisissa, Harjavallassa ja Alastarolla, sekä näiden välimaastoissa. Videosta tehtiin myös kansainväliseen käyttöön ranskan ja englannin kieliset versiot.

Aslemetals messuvideo

Messuvideo esittelee Aslemetals yrityksen kolmen toimipisteen toimintoja. Videon ylälaidassa havaittavissa kulloisenkin segmentin kesto.

Lastentalo Musikatti esittelyvideo

Videolla piipahdetaan lastenkodissa vilkaisemassa heidän tyypillistä päiväänsä.

Rauma Biennale Balticum 2014 Rikospaikka - Crime Scene, Rauman taidemuseo

Coolturistes-ryhmän toteuttama flashmob-yllätysperformanssi "Autonomiset rikospaikat" Rauman taidemuseon näyttelyn avajaisissa. Video on nähtävillä myös taidemuseossa osana näyttelyä: Rauma Biennale Balticum 2014 Rikospaikka - Crime Scene.

Videokooste ystävän 30v-juhlista, jotka olivat samalla myös "Olkkarifestarit"-musiikkifestarit


Lauluyhtye Impromptumin joulukonsertti


Slow motion-koeotos Alastaron moottoriradalta

Lyhyt näytevideo AaVekellarin videokuvauskaluston hidastusominaisuuksista äärimmäisen nopeissa olosuhteissa.

AaVekellari demoreel

Olemme toimineet alalla jo pitkään, vuodesta 2006 lähtien. Tässä näytevideo AaVekellarin toteuttamista videotuotannoista vuodelta 2012.

Ideointi ja käsikirjoitus

'Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty' -sanonta korostuu videotuotannoissa. Projekteissa on usein mukana monta eri tahoa ja kuvauspaikalla useita muuttuvia tekijöitä. Olipa kyseessä sitten yritysvideo, mainosvideo, musiikkivideo tai muu räätälöity videotuotanto, etukäteisvalmistelu on avainasemassa. Olemme tarvittaessa mukana jo ideointivaiheessa ja käsikirjoituksen valmistelusta lähtien.

Kun ideointi ja valmistelut ovat tarvittavan pitkällä, siirrytään kuvausvaiheeseen.

"Valot, ääni, kamera!"

Videotuotannot voi karkeasti jakaa kahteen kategoriaan:
- Räätälöidyt videotuotokset (lavastettu kuvaustilanne): yritysvideo, mainosvideo, messuvideo, musiikkivideo, tv-ohjelma
- Taltioinnit (dokumentaarinen kuvaustilanne): musiikkiesitykset, näytelmät, tapahtumat, häävideo, juhlat

Toteutamme tavanomaisen kuvauksen/taltioinnin lisäksi myös:

Kuvaamme tyylikkäät ilmakuvat ja videot multikopterilla eli dronella.
Katso lisää ilmakuvaus-sivulta!

Livestreamaus onnistuu mm. seuraaviin palveluihin:
- Youtube
- Facebook

Livestreamauksessa katsojien on mahdollista kommentoida lähetystä, eli myös vaikuttaa livelähetyksen sisältöön.

Livestreamauksessa ehkä jopa kuvaakin tärkeämpää on selkeä ääni. Ammattitason äänentaltioinnilla varmistat että katsojat ovat mukana lähetyksen loppuun saakka.

Logot, grafiikat, animaatiot ja muu materiaali saadaan myös lähetettyä livekuvan ohella.

Timelapse- ja hyperlapse-kuvausten avulla voidaan näyttää pitkän aikavälin aikana tapahtunut muutos muutamassa sekunnissa, esimerkiksi rakennuksen valmistuminen.

Toteutamme lyhyet ja pitkäkestoiset timelapse-kuvaukset:
- Lyhytkestoinen timelapse-kuvaus (muutamasta tunnista vuorokauden pituiseen taltiointiin)
- Pitkäsetoinen timelapse-kuvaus (useammasta päivästä useamman vuoden pituiset taltioinnit)

Pitkäaikainen timelapse-järjestelmä
- Ulkotiloissa kamera voidaan varustaa aurinkopaneelilla jolloin kamerajärjestelmä toimii itsenäisesti kuukaudesta toiseen.
- Kamerajärjestelmä voidaan kytkeä verkkoon wifi- tai 4G verkkoyhteydellä - kameran toimintaa voidaan valvoa netin yli, joten tarkastus- ja huoltokäyntejä tarvitaan tavallista vähemmän paikan päällä.
- Verkkoyhteyden myötä asiakkaan on mahdollista katsoa privaatissa portaalissa kuvia reaaliajassa ja vertailla kuvia aikajanalta ennen/jälkeen eri ajankohdista.

Hyperlapse on versio timelapse-videosta, jossa kamera liikkuu kuvauksen aikana.
Esimerkiksi kuvauskopterilla saadaan kopterin liikkuessa n. 15-20 minuutin kohtaus tiivistettyä vaikkapa 10 sekuntiin hienon kamera-ajon kera. Kamera voidaan vastaavasti sijoittaa muuhun liikkuvaan kohteeseen, esimerkiksi autoon ja täten saada ajoreitti taltioitua ja esitettyä lyhyessä ajassa.

Olemme toteuttaneet useita livekuvauksia screeneille erilaisissa tapahtumissa, mm:
- Konsertit, festivaalit
- Messut, julkistamistilaisuudet
- Standup-esitykset
- Yritysten pikkujoulut

Useamman kameran monikameratuotannossa mukana on kuvaajan lisäksi myös ohjaaja/leikkaaja.

Logot, grafiikat, animaatiot ja muu materiaali saadaan tietokoneeltä myös skreeneille livekuvan ohella.Editointi / animaatiot

Kun kuvaukset on purkissa, seuraa kuvatun materiaalin jälkikäsittely, eli editointi. Editointivaiheessa useammalla kameralla kuvattu materiaali synkataan keskenään, kuvamateriaali leikataan, värimääritellään ja ääniraita masteroidaan. Animaatiot ovat oleellinen osa videotuotantoja, joten luonnollisesti myös laadukkaat 2D/3D-animaatiototeutukset onnistuvat suoraan AaVekellarista.

Julkaisu

Materiaalin toimitus hoituu lukuisissa eri formaateissa kulloisenkin tarpeen mukaan. Videon valmistuttua se voidaan luovuttaa USB-muistitikulla, julkaista tyylikkäissä kansissa DVD:llä, ladata Internetiin kaikkien nähtäville tai julkaista vaikkapa valtakunnallisella TV-kanavalla.AaVekellarilla on omat studiotilat

AaVekellarilla on Raumalla omat maanalaiset studiotilat, jossa hoituu muoto- ja tuotevalokuvausten lisäksi myös videotuotantojen kuvaus.


Videotuotantojen oheispalvelut

- Digitoimme vanhat VHS / SVHS / Hi8 / D8 / MiniDV-kasetit DVD:lle tai muistitikulle.
- Videonauhojen lisäksi toteutamme myös vanhojen C-kasettien ja ääninauhojen laadukkaita digitointeja CD:lle tai muistitikulle.

Fiktiiviset ja dokumentaariset äänitykset broadcast-tason kalustolla.

Lukuisten videotuotantojen ohella toteutamme myös yksittäisiä äänityksiä, äänenkäsittelyä, masterointia ja äänen restaurointia. Olemme mm. restauroineet lukuisia mikroääninauhoja Hovi- & käräjäoikeuden käyttöön laajojen oikeusjuttujen selvittämiseksi. Olemme suorittaneet myös puhutun aineiston kirjoittamista tekstiksi (litterointia). Myös selkeät ja miellyttävät spiikkaukset hoituvat ammattimaisesti monenlaisiin tuotantoihin.


Kuuntele Teresia ja Rafael Lönnstromin Säätiölle toteutettu dramatisoitu kuunnelma 1950-luvun tapahtumista. AaVekellari vastasi kuunnelman äänityksestä, äänitysrekvisiitoista, äänitehosteista, editoinnista ja masteroinnista. Kuunnelma sijoittuu 50-luvun Raumaan ja kertoo sen aikakauden sodan ajan elämästä. Teokset ovat toteutettu kuunneltavaksi osaksi Teresia ja Rafael Lönnstromin kotimuseon museokierrosta. Kesto yht. 30 min, 8 kohtausta. Kuunnelman käsikirjoitti ja ohjasi Olka Horila.
Toteutetut kuvauskohteet Suomen kartalla

Olemme toteuttaneet lukuisia kuvauksia Länsi-rannikolla ja ympäri Suomea. Ohessa Suomen kartta, josta selviää toteutetut kohteet videotuotantojen, valokuvauksen ja ilmakuvauksen saralla. Kaukaisimmat kuvauskohteet ovat ulottuneet aina pääkaupunkiseudulle ja Itä-Suomeen saakka.